Rent a Cop-actie leidt tot 56 boetes

donderdag 26 oktober 2017

Tilburg - Bewoners van de wijken Wandelbos en ’t Zand stuurden woensdag 25 oktober de politie en de BOA’s van de gemeente Tilburg aan tijdens het evenement ‘Rent a Cop’. Dit bleek een succes te zijn, waarbij maar liefst 56 boetes zijn uitgeschreven.

Tijdens de actie stuurden wijkbewoners de politie aan via social media, e-mail of persoonlijke berichten. Hierbij werd tips gegeven waar de agenten extra aandacht aan moesten schenken. Tijdens de actie werd de politie ondersteund door de basisscholen: Jean d’Arc, Wandelbos, Sint Hubertus en Antares 

In de ochtend tussen 8.00 uur en 9.00 uur werd er samen met basisschoolleerlingen gecontroleerd op onder andere parkeren, snelheid van auto’s en fietsen op de stoep rondom het school terrein. De kinderen mochten de mensen aanspreken en hen complimenteren, waarschuwen of ‘bekeuren’ door middel van een controlekaart. In de middag tussen 13.00 en 15.00 uur kregen de kinderen in het Westerpark een kijkje in het politiewerk. Ze konden bijvoorbeeld: slaan met een wapenstok, handboeien om hebben, een zwaar vest dragen en kijken in de politieauto. De kinderen waren erg enthousiast en de dag was een groot succes. 

Na het bezoek aan de basisscholen, heeft de politie op verschillende locaties gecontroleerd, waaronder: Baden Powellaan, Everjachtstraat, Lage Witsiebaan, Reuckertbaan en het Kwekerijpad. Er zijn alleen bekeuringen geschreven voor mensen die 10 km/u of hoger te hard reden. De mensen die tot 9 km/u te hard reden werden gewaarschuwd. Dit heeft 51 bekeuringen opgeleverd, waarvan 35 snelheidsovertredingen. De hoogste snelheidsovertreding was op de Rueckertbaan. Hier werd een snelheid van 95 km/u gemeten, terwijl de maximaal toegestane snelheid 50 km/u is. Verder werden er 16 bekeuringen geschreven voor andere verkeersfeiten. De BOA’s hebben gecontroleerd op afval en parkeren. Hieruit zijn nog 5 bekeuringen gekomen. Rent a Cop is een initiatief dat vaker bij de politie gebruikt wordt. Met het project komt de politie graag in contact met burgers om wijkproblematiek in kaart te brengen. Op die manier kunnen agenten ingezet worden op de plekken waar dat (in de ogen van burgers) écht nodig is.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Hulten | 112 alarmeringen Hulten | Goedkoop Tanken in Hulten | Supermarkten in Hulten | Weerbericht Hulten