Gezochte Oosterhouter na achtervolging in Tilburg aangehouden

maandag 6 november 2017

Tilburg - Een 30-jarige Oosterhouter is zondag 5 november 2017 omstreeks 14.40 uur na een achtervolging op de professor Gimbrerelaan aangehouden in verband een Europees aanhoudingsbevel. De Belgische autoriteiten hebben zijn ‘overlevering’ gevraagd in verband met de verdenking van betrokkenheid bij meerdere inbraken aldaar.

Een politieman reed zondagmiddag in burger in een auto over de Piusstraat. Hij zag op de kruising met de Paleisring een zwarte Volkswagen rijden waarvan hij aan het kenteken zag dat deze in gebruik is bij een gezochte 30-jarige Oosterhouter. De agent zag dat de auto via de Laarstraat de Ringbaan Zuid opreed. Hij waarschuwde zijn collega’s.

 

Dienders gaven de automobilist op de Baroniebaan ter hoogte van de Gilzerbaan een stopteken dat werd genegeerd.. Er ontstond een achtervolging waarbij de vluchter zeer gevaarlijke capriolen uithaalde. Zo reed hij op de Baroniebaan met  hoge snelheid tegen het verkeer in waardoor meerdere weggebruikers moesten stoppen en / of uitwijken. Daarna reed hij over een onverharde berm en een grasveld, rakelings langs een trottoir waar mensen liepen. Op de Professor Gimbrerelaan, een 30KM zone, reed hij zonder snelheid te verminderen over zeker vijf drempels.  Er ontstond een oliespoor. Uiteindelijk kwam de auto na een rondje ter hoogte van de Mangrovelaan tot stilstand en kon de verdachte worden aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Hulten | 112 alarmeringen Hulten | Goedkoop Tanken in Hulten | Supermarkten in Hulten | Weerbericht Hulten