Alertheid gevraagd bij autobranden

donderdag 2 november 2017

Tilburg - In de afgelopen maanden vonden er in Tilburg tientallen autobranden plaats. De politie doet onderzoek naar deze branden en vraagt bewoners om hulp en alertheid.

De politie is tijdens haar surveillance alert op de omgeving. Maar we staan niet op iedere hoek van de straat. Veelal vinden de autobranden in de nachtelijke uren plaats, wat het vinden van getuigen niet gemakkelijk maakt. Toch blijkt dat er veel relevante informatie in de wijk aanwezig is. Daarom vragen we de hulp van de bewoners in het gebied via politie.nl, via social media én via bannering.

 

 Er is extra aandacht voor de situatie in de wijken Het Zand en Korvel. Zo wordt er na iedere autobrand uitgebreid onderzoek gedaan door met omstanders en buurtbewoners te spreken. Uit onderzoek blijkt dat er veelal autobranden plaatsvinden na een conflict in het criminele circuit, als vorm van fraude en conflicten in de relationele sfeer. Autobranden leveren gevaar op in een woonwijk en maken veel schade.

 

Wij vragen buurtbewoners om mee te denken en hebben de volgende vier concrete tips:

 

We willen bereiken dat mensen bewust zijn voor de signalen die kunnen wijzen op een autobrand. Het is van belang bij opvallende gedrag in de wijk de politie te bellen. Noteer kentekens, onthoudt signalementen en bel direct 112.

 

Als u later informatie wilt delen kan dat via:

- via e-mail buurtonderzoek.recherche.hart-van-brabant@politie.nl

- via de banner onder dit bericht,

- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,

- via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),

- anoniem via 0800-7000 of via Team Criminele Inlichtingen

 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Hulten | 112 alarmeringen Hulten | Goedkoop Tanken in Hulten | Supermarkten in Hulten | Weerbericht Hulten