Zware mishandeling en overval broodjeszaak in Bureau Brabant

woensdag 25 oktober 2017

Tilburg - Het opsporingsprogramma Bureau Brabant vraagt maandag 30 oktober 2017 aandacht voor twee incidenten die in het centrum van Tilburg plaats vonden. Het gaat om de zware mishandeling van een 45-jarige man en een overval op een broodjeszaak. Verder een geval van pinfraude en wordt uitgelegd wat cashtrapping is.

Een 45-jarige Tilburger werd de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 augustus 2017 omstreeks 04.30 uur op het Stadhuisplein nabij de Heuvelstraat na het stappen door een groep van vier jongens achtervolgd en uitgescholden voor homo. Hij kwam ten val en werd daarna door het viertal in elkaar geslagen en in het gezicht getrapt. Hij liep flinke kneuzingen en schaafwonden op en vertelt in de uitzending dat hij wellicht blijvend letsel heeft aan zijn rechterschouder. We laten camerabeelden zien van de daders tijdens de achtervolging en na de mishandeling. We zijn op zoek naar mensen die hen herkennen, maar roepen ook een specifieke getuige op zich te melden. Deze man hielp het slachtoffer door een van de daders tegen te houden.

Ook  wordt een pinfraudeur getoond die in Goirle toesloeg. De daders kijken in een supermarkt de pincode af, stelen daarna de pas en nemen kort daarna daarmee geld op bij een pinautomaat van een bank in Goirle. Verder zoeken we een man die zich schuldig maakte aan cashtrapping.  Hierbij gaat het om het monteren van een onopvallend afdekplaatje voor de gleuf van een geldautomaat. Hierachter blijven dan de bankbiljetten steken na het intoetsen van de pincode. De pinner denkt  dan dat de automaat kapot is en gaat het bankkantoor binnen of gaat onverrichter zake terug naar huis.  In de uitzending worden foto’s van zo’n dader getoond. 

Verder zijn we op zoek naar een overvaller die op donderdag 5 oktober 2017 omstreeks 16.00 uur toesloeg bij een broodjeszaak op het Piusplein in Tilburg.  Een man kwam dreigend de zaak binnen en schreeuwde luid dat hij geld moest hebben. Hij ging er uiteindelijk met wat contant geld vandoor. Hoewel de overval niet gefilmd is hebben we wel beelden van de dader dankzij camera’s in de binnenstad. 

 Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

            

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Hulten | 112 alarmeringen Hulten | Goedkoop Tanken in Hulten | Supermarkten in Hulten | Weerbericht Hulten