Weer vijf verdachten ivm georganiseerde hennepteelt

maandag 30 oktober 2017

Tilburg - Tilburg In vervolg op een actie eerder deze maand heeft de politie weer vijf verdachten aangehouden. Ze worden verdacht van het feit dat ze lid zijn van een organisatie die zich structureel bezig houdt met hennepteelt.

Op maandag 30 oktober 2017 heeft de politie vijf verdachten van hun bed gelicht. Het betreft vier mannen uit Tilburg van 27, 41, 42 en 52 jaar en een man van 46 uit Goirle. Twee verdachten hebben banden met motorclub Satudarah.

Op 9 oktober 2017 hield de politie al eerder zes verdachten aan in een groot onderzoek naar georganiseerde hennepteelt. De criminele organisatie was aan het licht gekomen tijdens hennepruimdagen. Er zijn tijdens die actie ook zestien panden doorzocht. Verschillende goederen zijn in beslag genomen. Na de actie is het onderzoek voortgezet en dat heeft uiteindelijk tot de aanhouding van de overige vijf verdachten geleid. De verdachten worden of zijn in verzekering gesteld.

Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van de georganiseerde hennepteelt. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). 

Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:

-       via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,

-       via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),

-       anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,

-       via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999

Laat het ons weten via het tipformulier.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Hulten | 112 alarmeringen Hulten | Goedkoop Tanken in Hulten | Supermarkten in Hulten | Weerbericht Hulten